petek, 6. september 2013

KAKO DOBITI IN ZADRŽATI SVOJ KREATIVNI “MOJO”

Pogosto se nam postavlja vprašanje, kako zgraditi zaupanje vase, z namenom, da bomo sposobni imeti odlične zamisli vedno in povsod.


Strokovnjaki za kreativnost bi na to odgovorili: “Preprosto – trenirati morate svoje mišice kreativnosti, tako, da bost sposobni dobiti nove ideje ne le takrat, ko to morate, temveč vsak dan:”


Ena od dobrih idej, ki vam lahko pri tem pomaga je, da pišete  dnevnik, v katerega zapisujete vsakodnevne ovire ali težave. Nato si vsak dan vzamite 30 minut časa in izberite en problem iz svojega dnevnika. Za reševanje tega problema uporabite katero koli orodje in zapišite čimveč idej, ki jih tako dobite. Nikar ne presojajte, temveč zapisujte vse, kar vam pade na pamet. Na koncu tedna, se vrnite k zapisanim idejam in jih rangirajte – NE OCENJUJTE!


Nato vsak mesec ocenite vaš napredek pri pridobivanju novih idej (in posledično reševanju vsakodnevnih problemov).

"Ljudje ne izkoristijo priložnosti, da bi obogatili svojo dušo, če menijo, da niso ustvarjalni, ali če so prepričani, da jim življenjske okoliščine onemogočajo izražanje. Drži ravno nasprotno. Ustvarjalna zavest se stopnjuje, ko kljubujemo, čeprav je malo upanja za uspeh, in širi se, ko se borimo, da bi jo sprostili." - Marlo Morgan

Ni komentarjev:

Objavite komentar