torek, 20. avgust 2013

TRI STVARI, KI JIH POTREBUJEŠ ZA TIMSKO KREATIVNOST

AVTONOMIJA: Managerji morajo imeti jasno zastavljene cilje, ki jih želijo doseči znotraj posameznega tima, vendar morajo istočasno članom tima dovoliti nekaj avtonomije pri njihovem delu (famozno pravilo 15% v 3M ali 20% pravilo pri Googlu - to je čas, ki ga imajo posamezniki na razpolago, da se ukvarjajo s projekti, ki jih resnično veselijo/zanimajo). Nekaj najbolj kreativnih idej je nastalo v času, ko so ljudje imeli občutek avtonomije (vsekakor, če je predhodno jasno določen cilj, ki ga želijo s svojim delom doseči).


RESURSI: Posameznik potrebuje dovolj resursov, da lahko svoje delo opravlja. Pomembno je, da imajo zaposleni na voljo potrebne informacije, finančna sredstva in ustrezen material, da svoje delo lahko opravljajo.



ČAS: Posameznik mora imeti na razpolago tudi dovolj časa, za svoje kreativno delo. Ljudje so običajno veliko bolj kreativni, če imajo na razpolago nekaj časa, da problem s katerim se ukvarjajo preučijo, premislijo kaj počnejo, pridobijo nove informacije in govorijo s sodelavci, ki imajo morda drugačen pogled na problem.






Ni komentarjev:

Objavite komentar