petek, 19. avgust 2016

KREATIVNO POLNJENJE BATERIJ...

Končno počitnice tudi zame. Ker pa počitnice običajno izkoristim za polnjenje "baterij", sem se letošnje poletje odločila za počitnice v RIMU. 

Rim je prekrasno mesto, kjer te na vsakem koraku čaka presečenje iz davnine, velikokrat vpeto v moderno arhitekturo. Če se "izgubiš" med mestnimi ulicami vidiš vplive zgodovine, ki ponekod  še danes narekujejo stil življenja. 





Rim (italijansko Roma) je glavno mesto Italije, glavno mesto dežele Lacij (Lazio) in pokrajine Rim. Je eno izmed največjih mest v Evropi s približno dvema milijonoma in pol prebivalcev. 


Znan je tudi kot večno mesto (Città eterna). Razprostira se na bregovih reke Tibere in na sedmih mestnih gričih: Palatino (Palatin), Aventino (Aventin), Capitol (Kapitol), Quirinale (Kvirinal), Viminale (Viminal), Esquilino (Eskvilin) in Celio (Celijo).



Eden od simbolov Rima, Kolosej ali Flavijski amfiteater (70-80 AD), je največji amfiteater kdajkoli zgrajen v Rimskem cesarstvu. Zgraditi so ga dali cesarji Flavijske rodbine: Vespazijan, Tit in Domicijan. 

Šele ko vstopiš v Kolosej se zaveš njegove resnične veličine. 





Fontane







Preciznost mozaikov....




Marmor in drug kamen iz celega cesarstva



Vzorci...





Ni komentarjev:

Objavite komentar